Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Sådan bruger vi et Tufftray

Hjemme hos os har vi et sanse-legebord, der også kaldes Tuff Tray. Det er helt uundværligt, og det er i brug hver dag til alt fra sanselege, lego og til madlavning.

Tuff Trays er enormt populære i USA og Storbritannien, og der er store communities på Facebook og Instagram, der kun omhandler Tuff Tray play. Jeg har fulgt flere af grupperne i de sidste par år, og det er vildt inspirerende at se, hvad der findes på af lege og aktiviteter. Der er også en hel del private skoler, børnehaver og dagplejer, der viser deres idéer og legeinvitationer frem derinde, og der er nærmest ingen grænser for, hvad de kan finde på. Fokus er open-end play, hvilket betyder, at der bliver sat nogle ting frem, som en invitation til at starte en leg, og så får børnene selv lov til at bestemme retning og udvikling i legen.

Der bliver også lavet flotte og fantasifulde opsætninger, der lægger op til at lære om tal, bogstaver, matematik, årets gang, naturen eller et hvilket som helst andet tema, der er aktuelt og som barnet finder interessant på det givne tidspunkt.

Herunder kan I se eksempler på de seneste aktiviteter, vi har haft gang i med aktivitetsbordet.

Small World Play

Her skaber man en lille miniature-verden, hvor fantasien kan få lov til at få frit spil, og hvor der er rig mulighed for at flette sjove sanselege ind.
Jeg lavede en legeinvitation med en bunke sand med strandsten omkring, og gemte en masse små dinosaurer i sandet. Jo yngre barnet eller børnene er, jo flere skal man gemme, for at det ikke bliver for svært. Så tog jeg nogle af min søns små gravemaskiner og satte på sandbjerget og tilføjede to spande med vand med gratis refill.
Jeg gav ingen regler, men lod børnene selv gå i gang og gøre det på deres måde.
Har man et barn, som har det stramt med at få beskidte fingre, så kan man tilføje redskaber i form af små skovle, pincetter eller saksen fra det finmotoriske legesæt eller sættet til sand og vand. Pipetterne i legesættene kan bruges til at skylle dinosaurerne rene med. Brugen af pipetter, pincetter og lignende småredskaber styrker desuden håndens muskulatur og træner også øje-hånd-koordinationen. Har barnet problemer med udholdenheden, når det skal holde en blyant, så er leg med store pincetter en god måde at træne styrke og udholdenhed gennem sjove aktiviteter.

Small World Play og sanseleg med små dinoer, små gravemaskiner, sand og vand.

Tælle- og sorteringsleg

En leg, der kan foregå både inde og ude er denne, som jeg satte op på en lidt ustadig sommerdag. Så kunne vi hurtigt rykke indenfor, hvis det skulle blive regn. Bordpladen kan nemlig bare løftes af og flyttes ind med det hele på, og er det ikke noget, der er for tungt, så kan man gøre det alene. Og så kan stellet let flyttes ind bagefter, da det ikke er særlig tungt og nemt passer gennem en døråbning, når det står på højkant.

Jeg fandt sættet med sorteringsskåle og diamanter frem, ekstra diamanter samt det lille Bilibo sorteringssæt og regnbue-sten.

Her satte jeg det ikke op som jeg gjorde med deres Small World Play, jeg satte bare tingene frem på bordet, og så gik de selv i gang.
I over én time var de fordybet i, hvor mange forskellige måder der kunne sorteres, tælle, kombinere farverne, bytte farver og sikkert mange flere ting, som man som voksen slet ikke har forstand på.

Sorteringsleg på sanselegebord med skåle, diamanter og pincetter.

Senere havde jeg taget bakken med ting ind, og efter aftensmaden tilføjede de selv Mad Mattr og lavede kager og figurer med inddragelse af de forskellige sten og knapper fra Bilibo Mini.

Det praktiske…

Bordpladen er lavet ud af det samme plast som de sorte murerbaljer, vi alle kender. Det betyder, at de er robuste, slidstærke, og kan holde til både vind og vejr, hvilket betyder, at har man ikke plads til opbevaring indenfor, så kan den være udenfor. Pladen har desuden et øje til ophæng, så den kan hænges op ude i garagen eller carporten, når den ikke er i brug.

Stellet til bordet er i pulverlakeret stål, og kan indstilles i 3 forskellige højder, så det passer børn fra vuggestuealderen og op til de yngre skoleelever. Bordets højde kan justeres mens det er samlet og uden brug af værktøj. Hele stellet kan nemt samles og skilles ad uden brug af værktøj, og det fylder minimalt, når det er pakket sammen. Det kan sagtens være inde på en hylde i et almindeligt skab.

Aktivitetsbordet har en høj kant som gør, at ting bliver inde på bordet, og børnene bliver ikke snavsede og snaskede på maven, fordi de bruger kroppen til at holde tingene på bordet.

Så udover at det har en enorm lege- og aktivitetsværdi, så er det også praktisk.

Related blog posts

 • Camilla Mellergaard Olsen

  Leg dig til bedre finmotorik og øje-hånd-koordination med Vicca.dk!

  Hej alle sammen, og velkommen til Vicca.dk's fantastiske verden af leg og læring! I dag vil jeg dykke ned i et spændende emne, der handler om at styrke finmotorik, øje-hånd-koordination og blyantsgreb på den sjoveste mulige måde. Vi skal snakke om sorteringslege, store pincetter og Mad Mattr som kan bruges til at udvikle og styrke disse vigtige færdigheder hos børn (og voksne, der stadig elsker at lege!).

  Finmotorik - Skab det grundlag, der er nødvendigt

  Men hvad er det lige, finmotorik egentlig er? Finmotorik handler om at koordinere og kontrollere små muskelbevægelser i hænderne og fingrene. Det er afgørende for aktiviteter som at skrive, tegne, klippe, knappe tøj og meget mere. At udvikle stærk finmotorik er som at bygge fundamentet for en skyskraber - det er nøglen til at udføre komplekse opgaver senere i livet. 

  Mestring af de små detaljer

  Finmotoriske færdigheder giver os mulighed for at udføre præcise bevægelser med vores hænder og fingre, som er afgørende for at mestre mange daglige opgaver. Forestil dig at binde dine sko, knappe en skjorte eller endda blot spise med kniv og gaffel. Alle disse handlinger kræver præcise finmotoriske bevægelser. 

  Men det stopper ikke der. Når det kommer til læring, spiller finmotorik en central rolle i at lære at skrive og tegne. At kunne skrive tydeligt og præcist er en nøglefærdighed i skolen og senere i livet. Når børn har stærk finmotorik, er de bedre rustet til at udtrykke deres tanker og ideer på papir og tackle mere komplekse opgaver.

  Blyantsgreb - Nøglen til at mestre skrivekunsten

  Nu, lad os snakke om blyantsgreb. Et korrekt blyantsgreb er ikke kun vigtigt for at skrive pænt, det hjælper også med at reducere træthed og ubehag ved længere skriveopgaver. Et godt blyantsgreb er resultatet af stærke håndmuskler og fingerfærdighed samt også neurologisk og sensorisk modenhed. 

  Forberedelse til livet - Finmotorik som en nøgle til succes

  Derudover er finmotorik også en forberedelse til mange erhvervsmæssige færdigheder. Fra kirurger, der udfører præcise operationer, til ingeniører, der arbejder med mikroskopiske komponenter og til håndværkeruddannelserne da håndværk udført med præcision og omhyggelighed bare bliver smukkere og mere holdbart. 

  Derfor er finmotorik grundlaget for mange erhverv, og dermed en færdighed, der er vigtig at styrke tidligt i livet.

  Øje-hånd-koordination - Samspillet mellem syn og bevægelse

  Øje-hånd-koordination er en anden vigtig komponent i børns udvikling. Det handler om evnen til at koordinere, hvad vi ser med, hvad vi gør med vores hænder. En stærk øje-hånd-koordination er afgørende for præcis bevægelse og handling, og det er en færdighed, der forbereder os til opgaver som at gribe en bold, klippe med saks eller tegne en smuk tegning.

  Sorteringslege og store pincetter som værktøjer

  Sorteringslegetøj og store pincetter, som du kan finde på Vicca.dk, er som skræddersyede værktøjer til at udvikle finmotorik. Når børn sorterer objekter efter form, farve eller størrelse, træner de deres fingre til at koordinere og kontrollere bevægelserne præcist. Dette giver deres hænder en træning, der både forbedrer styrke og udholdenhed i de små muskler, samt øje-hånd-koordinationen der er nødvendig for en stærk finmotorik.

  De store pincetter er fantastiske til at forbedre greb og præcision. Ved at gribe små genstande og flytte dem fra sted til sted, opbygger børn styrke og kontrol i deres fingre, hvilket er afgørende for at kunne skrive og udføre detaljerede opgaver senere i livet.

  De store pincetter er som små tryllestave, der lader børn gribe og flytte objekter med præcision. Dette er en fantastisk måde at øve sig på det korrekte blyantsgreb, da det træner håndens muskelstyrke og udholdenhed.

  Pipetter - bland og eksperimenter med farver og temperaturer

  Pipetter er en rigtig sjov tilføjelse, der både kan bruges til hyggelige lege i køkkenvasken, hvor glas med farvet vand giver mulighed for at eksperimentere med farvelære samtidig med, at håndens styrke trænes, når væskerne skal suges op i pipetten ved at trykke på den bløde bold i enden, og når væskerne skal ned i nye glas. Det træner desuden øjehånd-koordination og præcision, når man skal passe på, at beholderne ikke flyder over.

  Der kan også eksperimenteres med at befri legedyrene, der er frosset inde i en isblok. Kan de hurtigst blive befriet med koldt vand eller varmt vand? Og hvad med saltvand? Kan det rede dyrene?

  Pipetter og badebomber er en populær kombination herhjemme. Man får en badebombe med i karbad, som børnene lægger i en lille bøtte med vand, så den langsomt opløses, og så eksperimenteres der med farvekoncentrationer og blanding af farver ved at bytte  badebombevand med hinanden. 

  Ælte og forme med modellervoks eller sansesand

  Hvad med at krydre legen endnu mere? Vicca.dk tilbyder også Mad Mattr, et magisk blødt sansesand, der kan æltes, formes og pyntes med de små dele i sorteringsættene. Dette er en kreativ måde at forbedre finmotorik og samtidig lade fantasien flyde frit. Børn kan skabe deres egne mesterværker og udvikle deres finmotorik og koncentration uden at føle, at de træner.

  Alle de samme, vigtige færdigheder trænes ved at ælte og forme, og det kan både være Mad Mattr, traditionel modellervoks, dej til boller eller trylledej.

  Fordelen ved Mad Mattr er, at det tørrer ikke ud selvom man skulle glemme at pakke det væk (heller ikke når det efterlades i en 45 grader varm udestue i flere dage, hvilket er testet nogle gange nu), og det kan støvsuges op, hvis det ryger på gulvet. Det klistrer ikke fast på hverken glat gulv eller gulvtæpper. Det er også nemt at rense af det legetøj, man bruger sammen med.

  Pipetter giver altså mulighed for at træne finmotorik og øje-hånd-kordination i kombination med læring om farver eller fysik.


  Det hele handler om læring og træning gennem leg

  Så næste gang du ser dit barn engageret i en af disse sjove aktiviteter, så husk, at de ikke kun leger, de lærer også. De er på vej til at mestre finmotorik og udvikle vigtige færdigheder, der vil gøre dem bedre rustet til at tackle livets udfordringer. Så lad legen fortsætte, og vær en del af dette spændende eventyr med Vicca.dk!

  Gå ind på Vicca.dk i dag for at udforske vores udvalg af legesæt og udstyr, der hjælper med at opbygge stærk finmotorik og giver dine børn de bedste forudsætninger for succes!

  Som en dejlig bonus, så træner sorteringslege også koncentrationen, overblikket og planlægning, men det er nogle færdigheder, der kræver sit helt eget skriv, da de er utroligt spændende og omfattende.

  Afsluttende tanker

  Så lad os opsummere det hele! At styrke finmotorik, øje-hånd-koordination og blyantsgreb er afgørende for børns udvikling. Og det bedste er, at det kan gøres på en sjov og legende måde med sorteringslege, store pincetter og Mad Mattr fra Vicca.dk. Så hvorfor vente? Lad legen begynde, og lad os sammen bygge et solidt fundament for vores børns fremtidige succes!

  Gå ind på Vicca.dk i dag og udforsk vores spændende udvalg af legesæt og udstyr, der vil hjælpe med at udvikle finmotorik, øje-hånd-koordination og blyantsgreb på den sjoveste måde muligt. Vi glæder os til at være en del af jeres legende rejse mod læring og udvikling!

  Læs mere
 • Camilla Mellergaard Olsen

  En guide til at vælge det rigtige ARK bideredskab

  Har du brug for hjælp til at vælge det rigtige bideredskab? Så er du kommet til det rigtige sted. Herunder får du en indgående forklaring på de forskellige hårdheder, hvad den bedste anbefaling er og andre gode tips.

  Hvor gammel er personen?

  For babyer og tumlinger op til 2,5 år anbefales ARKs’ Baby Grabber®, Baby Guitar, Bidering, Bidehjerte eller Rensdyr Bidering. Særligt er Baby Grabber® populær, da halsen er lang nok til at nå de bagerste kindtænder, men ikke så lang, at barnet risikerer at få den for langt ned i halsen. Baby guitar har en lignende facon, men med ekstra tekstur på halsen for ekstra sensorisk input. Begge er nemme for små hænder at gribe fat i.

  For børn fra 2,5 år og op anbefales ARKs’ Grabber®, Textured Grabber®, Guitar Chew eller Y-chew®. De har alle en længere hals, der passer bedre til større børn og voksne.

  For børn fra 5 år og op er halskæderne og armbåndene også en mulighed.

  For børn fra 6 år og op kan der yderligere suppleres med bidetoppene til blyanter, som er en god måde at forebygge, at barnet bider direkte i blyanten.

  Hvordan tygger personen?

  Tygger personen med deres kindtænder, fortænder eller begge dele?

  Hvis personen mest tygger med kindtænderne, så skal du gå efter et bideredskab med en lang og slank facon, der kan nå ind til kindtænderne (ARKs’ Grabber®, Textured Grabber®, Guitar, Chew Y-chew®, Tetra Bite®, Krypto-Bite®, Brick Stick™ eller Bite-Saber®)

  Tygges der mest med fortænderne, så er udvalget meget større, idet alle modellerne fra ARK kan tygges i med fortænderne.

  Er du ikke sikker på, om personen foretrækker at tygge med fortænder eller kindtænder, så gå efter en model, der anbefales til kindtænder, da disse også kan tygges i med fortænderne.

  Tygger personen igennem ting eller gør skade på det, der pt. bruges til at tygge på?

  ARKs’ bideredskaber kommer i 3 farvekodede hårdheder: Blød, medium og hård.

  Den bløde er eftergivelig, og man kan mærke, at tænderne synker ned i bideredskabet. Denne anbefales til personer med et mildt til moderat tyggebehov, hvor andre ting, der tygges på, ikke tygges i stykker.

  Medium er mere fast men stadig eftergivelig, og anbefales til moderat tyggebehov, hvor der af og til tygges andre ting i stykker, eller hvis den bløde model bliver tygget i stykker.

  Hård er den mest robuste og kun med lidt eftergivelighed, men stadig ikke fuldstændig hårde at tygge i. Ingen af bideredskaberne umulige at ødelægge, men de hårde modeller er dem, der holder længst, og anbefales ved et stort tyggebehov, hvor andre ting ofte bides i stykker.

  Hvad skal man starte med?

  ARK anbefaler altid at starte med den helt bløde, og er man i tvivl, så skal man også gå med den blødeste model, da det er de færreste, der fravælger et bideredskab fordi det er for blødt, hvorimod det oftere sker, at det bliver fravalgt fordi det var for hårdt.
  Jeg anbefaler, at man ser på, hvor stort tyggebehovet er, om ting bliver tygget i stykker, hvad bliver typisk tygget i stykker, og hvor gammel personen er, da det også har noget at sige for bidstyrken.

  Er der tidligere tygget bideredskaber i stykker, og der også ryger hårde ting såsom legoklodser, trælegetøj og legetøj i hård plastik, så kan man ofte med succes gå direkte til en hård model.

  Så er det relevant at kigge på, om det primært er fortænder, kindtænder eller begge dele, der typisk bliver tygget med. Det har indflydelse på, hvilken facon, man skal vælge.

  Hvad skal jeg så vælge?

  At vælge mellem de håndholdte bideredskaber handler mest om præference. Både Grabber® og Guitar Chew har begge et loop-håndtag, som nogle måske vil foretrække.
  Y-chew® har tre forskellige arme med forskellig facon og tekstur til at tygge på, og Tetra Bite® har fire forskellige arme.

  Med hensyn til bidesmykkerne, så skal man kigge på, om det bides med kindtænderne, da det så anbefales at vælge en lang og slank model såsom Krypto-Bite®, Brick Stick™ eller Bite-Saber®. Hvilken man skal vælge af dem handler mest om præference. Tygges der primært med fortænderne, så kan hvilket som helst af smykkerne bruges. Her handler det i sidste ende om at finde den rigtige hårdhed, og så er det bare at vælge den facon eller figur, der foretrækkes.

  Bidearmbåndene kan være et rigtig godt valg for dem, der ikke bryder som om at have noget omkring halsen, eller som bider og sutter i det nederste af ærmerne.

  Blyantstoppene er en god idé til dem, der bider og tygger i blyanterne.

  Hvis personen foretrækker at bide i noget tyndt, såsom neglene, så kan det være en idé at gå efter de fladeste modeller af bidesmykkerne såsom Chew Tag, Arrowhead, bogmærkerne eller regnbuen.

  Dino-Bite®, Super Star, Basketball, Ring og Pirate Coin er nogle af de tykkeste smykkevedhæng, og derfor også nogle af dem, der ofte holder længst tid.

  Nogle bideredskaber er glatte og andre har tekstur, der kan være knopper eller riller. For de sansesøgende er det ofte at foretrække, at bideredskabet har masser af tekstur. Andre bryder sig ikke om tekstur, og er man i tvivl, så vælg en glat model.

  Bruger du ARKs’ Bideredskaber til at træne oralmotoriske færdigheder, så er Grabber® og Y-chew® de bedste valg. Start med de blødeste modeller og progredier til medium hårdhed efterhånden som kæbestyrken øges.

  Godt at vide

  Nogle personer ønsker at have et udvalg af forskellige bideredskaber med forskellig facon, overflade og hårdhed. Præferencer for sansestimulation kan variere fra dag til dag og endda fra time til time. Nogle gange er det meget bløde modeller, der foretrækkes, og på andre tidspunkter foretrækkes et mere rigidt bideredskab, der giver mere modstand og et større proprioceptivt feedback i kæben.

  Hårhederne er ikke nødvendigvis helt ens fra model til model, da en tykkere og bredere model naturligt vil føles hårdere end en tyndere og slankere model.
  Derfor kan hårdheden også føles forskellig på det samme bidesmykke, hvor der en facon, der ender i en spids, såsom Arrowhead og Saber Tooth, som derfor heller ikke kan anbefales ved et stort tyggebehov.

  Husk på, at alle har forskellige præferencer. Nogle forældre kan føle, at de hårde modeller er for hårde, men barnet er vild med den. For nogle er de hårde modeller for rigid for deres kæber, og for andre er det helt perfekt. Vi har alle forskellige sensoriske behov, og nogle gange stemmer teori og virkelighed ikke overens.

  Det sker også, at en person tygger så voldsomt, at det egentlig burde være hård model, der vælges, men personen foretrækker bløde bideredskaber. Her må man overveje, om det er at foretrække, at der bliver forbrugt flere bideredskaber, kontra hvad der ellers ville blive bidt i stykker, og måske kan man lave en gradvis tilvænning til et hårdere og mere robust bideredskab over tid, hvor man starter med en blød model, der gradvis vælges i en tykkere type, hvorefter man skifter til næste hårdhed i den tyndeste model, og derefter gradvis skifter til tykkere og mere robuste modeller.

  Som supplement til bideredskaber kan andre sansemotoriske aktiviteter og interventioner være gavnlige. Du kan konsultere en ergoterapeut eller fysioterapeut med relevant erfaring indenfor området, hvis der er brug for yderligere test og behandling. Jeg giver også gerne idéer og input til supplerende aktiviteter, og kan også lave en sanseprofil på barnet.

  I forhold til halskæderne, så er snoren og låsen ikke beregnet til at blive bidt i. Nogle personer vil i starten tiltrækkes af låsen, og her er det vigtigt at guide tilbage til vedhænget hver gang. Det kan kræve tålmodighed og vedholdenhed. Det kan være godt at få hjælp fra andre omsorgspersoner såsom bedsteforældre, lærere, pædagoger eller søskende. Hvis det slet ikke lykkes at guide tilbage til vedhænget, eller hvis personen slet ikke bryder sig om at have noget om halsen, Så kan man prøve at binde bidesmykket fast på en lynlås eller i et knaphul i stedet. Armbåndene kan også være et godt alternativ til bidesmykkerne. Ligeledes kan de håndholdte bideredskaber være et godt alternativ.

  Af alle modellerne fra Ark, så er Y-Chew®, Sidekick® og Mega Brick i hård typisk de mest robuste modeller.

  Er du stadig i tvivl om, hvilken model, der er den helt rigtige, så kan du altid skrive til info@vicca.dk for yderligere vejledning.

  Kilde: Oversat artikel, der er skrevet af Debbie Lowsky, MS, CCC-SLP fra ARK Therapeutic

   

  Læs mere
 • Camilla Mellergaard Olsen

  Sådan bruger vi et Tufftray

  Hjemme hos os har vi et sanse-legebord, der også kaldes Tuff Tray. Det er helt uundværligt, og det er i brug hver dag til alt fra sanselege, lego og til madlavning.

  Tuff Trays er enormt populære i USA og Storbritannien, og der er store communities på Facebook og Instagram, der kun omhandler Tuff Tray play. Jeg har fulgt flere af grupperne i de sidste par år, og det er vildt inspirerende at se, hvad der findes på af lege og aktiviteter. Der er også en hel del private skoler, børnehaver og dagplejer, der viser deres idéer og legeinvitationer frem derinde, og der er nærmest ingen grænser for, hvad de kan finde på. Fokus er open-end play, hvilket betyder, at der bliver sat nogle ting frem, som en invitation til at starte en leg, og så får børnene selv lov til at bestemme retning og udvikling i legen.

  Der bliver også lavet flotte og fantasifulde opsætninger, der lægger op til at lære om tal, bogstaver, matematik, årets gang, naturen eller et hvilket som helst andet tema, der er aktuelt og som barnet finder interessant på det givne tidspunkt.

  Herunder kan I se eksempler på de seneste aktiviteter, vi har haft gang i med aktivitetsbordet.

  Small World Play

  Her skaber man en lille miniature-verden, hvor fantasien kan få lov til at få frit spil, og hvor der er rig mulighed for at flette sjove sanselege ind.
  Jeg lavede en legeinvitation med en bunke sand med strandsten omkring, og gemte en masse små dinosaurer i sandet. Jo yngre barnet eller børnene er, jo flere skal man gemme, for at det ikke bliver for svært. Så tog jeg nogle af min søns små gravemaskiner og satte på sandbjerget og tilføjede to spande med vand med gratis refill.
  Jeg gav ingen regler, men lod børnene selv gå i gang og gøre det på deres måde.
  Har man et barn, som har det stramt med at få beskidte fingre, så kan man tilføje redskaber i form af små skovle, pincetter eller saksen fra det finmotoriske legesæt eller sættet til sand og vand. Pipetterne i legesættene kan bruges til at skylle dinosaurerne rene med. Brugen af pipetter, pincetter og lignende småredskaber styrker desuden håndens muskulatur og træner også øje-hånd-koordinationen. Har barnet problemer med udholdenheden, når det skal holde en blyant, så er leg med store pincetter en god måde at træne styrke og udholdenhed gennem sjove aktiviteter.

  Small World Play og sanseleg med små dinoer, små gravemaskiner, sand og vand.

  Tælle- og sorteringsleg

  En leg, der kan foregå både inde og ude er denne, som jeg satte op på en lidt ustadig sommerdag. Så kunne vi hurtigt rykke indenfor, hvis det skulle blive regn. Bordpladen kan nemlig bare løftes af og flyttes ind med det hele på, og er det ikke noget, der er for tungt, så kan man gøre det alene. Og så kan stellet let flyttes ind bagefter, da det ikke er særlig tungt og nemt passer gennem en døråbning, når det står på højkant.

  Jeg fandt sættet med sorteringsskåle og diamanter frem, ekstra diamanter samt det lille Bilibo sorteringssæt og regnbue-sten.

  Her satte jeg det ikke op som jeg gjorde med deres Small World Play, jeg satte bare tingene frem på bordet, og så gik de selv i gang.
  I over én time var de fordybet i, hvor mange forskellige måder der kunne sorteres, tælle, kombinere farverne, bytte farver og sikkert mange flere ting, som man som voksen slet ikke har forstand på.

  Sorteringsleg på sanselegebord med skåle, diamanter og pincetter.

  Senere havde jeg taget bakken med ting ind, og efter aftensmaden tilføjede de selv Mad Mattr og lavede kager og figurer med inddragelse af de forskellige sten og knapper fra Bilibo Mini.

  Det praktiske…

  Bordpladen er lavet ud af det samme plast som de sorte murerbaljer, vi alle kender. Det betyder, at de er robuste, slidstærke, og kan holde til både vind og vejr, hvilket betyder, at har man ikke plads til opbevaring indenfor, så kan den være udenfor. Pladen har desuden et øje til ophæng, så den kan hænges op ude i garagen eller carporten, når den ikke er i brug.

  Stellet til bordet er i pulverlakeret stål, og kan indstilles i 3 forskellige højder, så det passer børn fra vuggestuealderen og op til de yngre skoleelever. Bordets højde kan justeres mens det er samlet og uden brug af værktøj. Hele stellet kan nemt samles og skilles ad uden brug af værktøj, og det fylder minimalt, når det er pakket sammen. Det kan sagtens være inde på en hylde i et almindeligt skab.

  Aktivitetsbordet har en høj kant som gør, at ting bliver inde på bordet, og børnene bliver ikke snavsede og snaskede på maven, fordi de bruger kroppen til at holde tingene på bordet.

  Så udover at det har en enorm lege- og aktivitetsværdi, så er det også praktisk.

  Læs mere