Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Brug Time Timer til at visualisere tid

“Hvor lang tid må jeg se fjernsyn, mor?” 

Tid kan være en meget diffus størrelse for et barn. Når du siger “lige om lidt” eller “om 20 minutter”, ved barnet reelt ikke, hvad du mener. Og selv fem minutter kan føles uendeligt lange for et barn. 

Med en Time Timer er tid ikke længere et svært begreb. Her kan barnet tydeligt se, hvor lang tid, de har tilbage af den opgave eller aktivitet, de er i gang med. Det øger også koncentrationen hos barnet, når de tydeligt kan se, at uret tikker, og at der nu kun er X antal minutter tilbage. 

Time Timer findes i forskellige modeller, bl.a. Twist, Pocket og Max, afhængigt af dit barns behov. 

Hjælper barnet med at koncentrere sig

Dit barn kan sagtens blive frustreret, hvis du beder det om at sætte sig ned og lave lektier eller lave et puslespil i 20 minutter. Frustrationen kan hurtigt blive en konflikt, som I oplever igen og igen. For barnet har simpelthen svært ved at se en ende på den opgave, du har givet. For hvor lang tid er 20 minutter egentligt? 

En Time Timer kan hjælpe med at visualisere tid. Det kan være en hjælp, når barnet fx: 

  • skal have tøj på og har svært ved at finde motivationen til det.
  • får at vide, at de kun må se fjernsyn/spille iPad i X antal minutter.
  • skal sidde stille og læse i en bog. 

Når timeren går i gang, kan barnet se, hvor lang tid, der er tilbage af deres opgave eller aktivitet. Den farvede urskive forsvinder, som tiden går, og dermed er det tydeligt for barnet, hvor lang tid, der er gået. 

Tid kan være en diffus størrelse for børn

Mange børn, især de mindre børn, har svært ved at forstå begrebet tid. Sidder barnet og ser TV, kan det derfor opleve en stærk følelse af uretfærdighed, når du slukker, fordi de aftalte 30 minutter er gået. Sætter du i stedet Time Timeren til, når tegnefilmen begynder, kan barnet se, hvor lang tid, de har tilbage, før de skal ud og lege i haven i stedet. 

De børn, der er særligt udfordrede, har svært ved at koncentrere sig og oplever stress i kroppen, fordi de ikke har overblik over, hvor længe de skal være i den opgave/situation, de er ved at udføre. 

Dermed er Time Timer især god til børn med ADD, ADHD eller dem, der er på autismespektret.