Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Side 2 af 2

Fidgets og dimseting

Hvis du, eller dit barn, døjer med at fokusere opmærksomheden, kan en dimseting hjælpe. Dimseting, eller fidget som de også kaldes, er små ting, som du kan holde i hånden. Tingene kan dreje rundt, knuges om, klemmes, trykkes på eller på anden vis bevæge sig i en kontinuerlig bevægelse. Når du bruger dimsen, samler du derfor din opmærksomhed om den – og ikke alt muligt andet.

 

Hvad er dimseting?

Der er ikke nogen klar definition på en dimseting. Begrebet dækker over små ting, som du kan holde i hånden. Du kan enten knuge tingene i hånden, du kan dreje dem rundt eller du kan bevæge dem i en uendelig bevægelse. Uanset, hvad tingen kan, er den med til at øge dit fokus og styrke din koncentration. Tingen hjælper dig også med at sorterere i alle dine indtryk, så du ikke bliver overvældet.

Som nævnt kan en dimseting være mange ting. Derfor finder du også både bløde bolde, tangles, fidget cubes og meget mere her på siden. Det vigtigste er blot, at du finder en dimseting, der passer godt til dig. Du ved bedst selv, om du har brug for en ting at knuge, dreje eller noget helt tredje.

Overblik over dimseting og fidget kategorier hos Vicca

Her har du et hurtigt overblik over de forskellige kategorier der findes på vicca.dk indenfor dimseting og fidgets. Så kan du hurtigt hoppe direkte hen til den kategori du finder mest interessant. 

Hvad er formålet med dimseting?

En dimsetings vigtigste formål er at give dig fokuseret opmærksomhed. Tingen skal hjælpe dig, så du fokuserer på den og derved bliver i stand til at frasortere alle sanseindtryk. Faktisk er det videnskabeligt bevist, at du bedre kan øge din koncentrationsevne og dit fokus, når blot du har en dimseting i hånden.

En fidget eller dimseting er også velegnet til de sansesøgende, så de kan dimse med noget, og derfor nemmere kan sidde stille ved undervisning og møder.
Hvis du døjer med uro i kroppen, kan et af redskaberne hjælpe dig. Når du skal håndtere dimsetingen, vil dit fokus nemlig glide derover. På den måde oplever flere mennesker, at uroen gradvist forlader deres krop, fordi de ikke længere giver den opmærksomhed. Hvis du derimod ikke har et andet fokus, kan du let blive mere og mere bevidst om uroen, hvilket gør det svært at fjerne opmærksomheden fra den.

En dimseting kan også være gavnlig, hvis du eller dit barn har problemer med at holde arrousal, altså at holde dig vågen og opmærksom ved f.eks. undervisning eller møder.

Både børn og voksne har stor glæde af dimseting. Derfor kan du med fordel også købe et redskab til dit barn, hvis han eller hun godt kunne bruge en hjælpende hånd i forhold til at holde fokus. Mange mennesker oplever, at forskellige genstande kan hjælpe dig på forskellige tidspunkter.

Derfor er det en god idé at købe forskellige slags dimseting. Her kan du blande efter struktur og funktion. På den måde får du både bløde og hårde genstande. Ligesom du også kan få drejelige og ikke-drejelige genstande. Når du blander, sikrer du dig, at du altid har den rette dimseting ved hånden.